Događanja u Škopljancima,  Drugi o nama,  Eko zona,  In Medias Res,  Seoski turizam

Najatraktivniji izletnički prostor u Kaštelanskoj zagori – Škopljanci

DODJELJENE DIPLOME ZA NAJLJEPŠE UREĐEN OKOLIŠ, VRT I OKUĆNICE

Svečanost zatvaranja akcije Lipa su lipa moja Kaštela i 15. Kaštelanskog praznika cvijeća u organizaciji Turističke zajednice grada Kaštela održana je u četvrtak u Botaničkom vrtu OŠ Ostrog u Kaštel Lukšiću. Dodjelu zahvalnica, diploma i nagrada za najljepši uređen okoliš, vrt i okućnicu uljepšali su svojim nastupom zbor OŠ Ostrog i KUD Ante Zaninović.

Najljepšu okućnicu ima Jakša Šego iz Lukšića koji je ujedno primio i diplomu za uređenje okoliša na padinama Kozjaka, a odluku je donijelo povjerenstvo kojeg su činili Ivna Bućan, Nada Maršić, Vera Rilov, Danica Tadin i Ksenija Danilo.

Kroz 28. Ekološko edukativno natjecanje odgojno obrazovnih ustanova grada Kaštela i Kaštelanske zagore, nagradu najljepše uređenog okoliša u kategoriji vrtića dobio je vjerski vrtić Blagovijest iz Starog. Najljepši školski vrt ima OŠ Kneza Mislava iz Sućurca.

Obitelji Škopljanac iz Radošića dodijeljena je diploma za najatraktivniji izletnički prostor u Kaštelanskoj zagori u sklopu 24. natjecanja za najljepši perivoj Kaštela i okućnica Kaštelanske Zagore.

U ovoj kategoriji, posebnu diplomu dobio je Vlastiti pogon grada Kaštela za dugogodišnji rad na uređenju zelenih površina grada Kaštela.

U sklopu 15. Kaštelanskog praznika cvijeća, za natjecanje izlagača u kategorijama rezano cvijeće, aranžmani, dendrološki materijal i lončarice povjerenstvo je uručilo diplomu za kolekciju Bugenvila kao i za poseban doprinos, Rasadniku Geront iz Štafilića.

Zahvalnice su uručene i generalnom pokrovitelju ovih događanja gradu Kaštelima, Splitsko-dalamtinskoj županiji, Turističkoj zajednici Splitsko-dalamtinske županije, Udrugama Lijepa naša Kaštela i Bijaći, Savjetodavnoj službi – Ispostava Kaštela kao i članovima povjerenstva Ivni Bućan, Vanji Miličić, Veri Rilov, Ivanu Čagalj, Danici Tadin, Ankici Čagalj i Kseniji Danilo. kao i medijskim pokroviteljima TV Jadranu, Nautic radiu Kaštela, Kaštelanskom šušuru, Kaštelanskoj panorami, Kaštela.com i Portalu grada Kaštela.

– Ovo zajedništvo nam je i veliko zadovoljstvo i garancija održavanja tradicije svih natjecanja u sklopu akcije Lipa su lipa moja Kaštela u godinama koje nadolaze, kazala je predsjednica Turističke zajednice Kaštela, Nada Maršić. Zahvala je upućena i vlasniku cvjećarne Potočnica iz Štafilića te Petru Paraviji – mentoru kao i učenicima i djelatnicima SŠ Braća Radić koji su radili na postavi rezanog cvijeća te pripremi i uređenju dvorca Vitturi. Bez pomoći Vlastitog pogona Grada, rasadnika Geront iz Štafilića te puno ruku iz OŠ Ostrog, realizacija 15. praznika cvijeća ne bi bila moguća, zaključila je Maršić.

Ostavi odgovor