Događanja u Škopljancima,  Drugi o nama,  Eko zona,  In Medias Res,  Seoski turizam

Najatraktivniji izletnički prostor u Kaštelanskoj zagori – Škopljanci

DODJELJENE DIPLOME ZA NAJLJEPŠE UREĐEN OKOLIŠ, VRT I OKUĆNICE

Svečanost zatvaranja akcije Lipa su lipa moja Kaštela i 15. Kaštelanskog praznika cvijeća u organizaciji Turističke zajednice grada Kaštela održana je u četvrtak u Botaničkom vrtu OŠ Ostrog u Kaštel Lukšiću. Dodjelu zahvalnica, diploma i nagrada za najljepši uređen okoliš, vrt i okućnicu uljepšali su svojim nastupom zbor OŠ Ostrog i KUD Ante Zaninović.

Najljepšu okućnicu ima Jakša Šego iz Lukšića koji je ujedno primio i diplomu za uređenje okoliša na padinama Kozjaka, a odluku je donijelo povjerenstvo kojeg su činili Ivna Bućan, Nada Maršić, Vera Rilov, Danica Tadin i Ksenija Danilo.

Kroz 28. Ekološko edukativno natjecanje odgojno obrazovnih ustanova grada Kaštela i Kaštelanske zagore, nagradu najljepše uređenog okoliša u kategoriji vrtića dobio je vjerski vrtić Blagovijest iz Starog. Najljepši školski vrt ima OŠ Kneza Mislava iz Sućurca.

Obitelji Škopljanac iz Radošića dodijeljena je diploma za najatraktivniji izletnički prostor u Kaštelanskoj zagori u sklopu 24. natjecanja za najljepši perivoj Kaštela i okućnica Kaštelanske Zagore.

U ovoj kategoriji, posebnu diplomu dobio je Vlastiti pogon grada Kaštela za dugogodišnji rad na uređenju zelenih površina grada Kaštela.

U sklopu 15. Kaštelanskog praznika cvijeća, za natjecanje izlagača u kategorijama rezano cvijeće, aranžmani, dendrološki materijal i lončarice povjerenstvo je uručilo diplomu za kolekciju Bugenvila kao i za poseban doprinos, Rasadniku Geront iz Štafilića.

Zahvalnice su uručene i generalnom pokrovitelju ovih događanja gradu Kaštelima, Splitsko-dalamtinskoj županiji, Turističkoj zajednici Splitsko-dalamtinske županije, Udrugama Lijepa naša Kaštela i Bijaći, Savjetodavnoj službi – Ispostava Kaštela kao i članovima povjerenstva Ivni Bućan, Vanji Miličić, Veri Rilov, Ivanu Čagalj, Danici Tadin, Ankici Čagalj i Kseniji Danilo. kao i medijskim pokroviteljima TV Jadranu, Nautic radiu Kaštela, Kaštelanskom šušuru, Kaštelanskoj panorami, Kaštela.com i Portalu grada Kaštela.

– Ovo zajedništvo nam je i veliko zadovoljstvo i garancija održavanja tradicije svih natjecanja u sklopu akcije Lipa su lipa moja Kaštela u godinama koje nadolaze, kazala je predsjednica Turističke zajednice Kaštela, Nada Maršić. Zahvala je upućena i vlasniku cvjećarne Potočnica iz Štafilića te Petru Paraviji – mentoru kao i učenicima i djelatnicima SŠ Braća Radić koji su radili na postavi rezanog cvijeća te pripremi i uređenju dvorca Vitturi. Bez pomoći Vlastitog pogona Grada, rasadnika Geront iz Štafilića te puno ruku iz OŠ Ostrog, realizacija 15. praznika cvijeća ne bi bila moguća, zaključila je Maršić.

Odgovori