Događanja u Škopljancima,  Drugi o nama,  In Medias Res,  Nekategorizirano

Romantika u etno eko selu

– Pisma ‘Sta je svit’ može ući u bilo koji Disneyev crtani film. Lipa, jednostavna, emotivna, pisma ‘za zauvik’…, kazala je Severina nakon dovršetka snimanja spota za najavnu pjesmu mjuzikla ‘Naša bila štorija’, autora Nene Ninčevića i Gorana Karana.

Dok Ninčević i Karan potpisuju stihove i glazbu pjesme ‘Sta je svit’, za bajkoviti aranžman zaslužan je Nenad Šiškov.

Spot za pjesmu ‘Sta je svit’ sniman je prošlog mjeseca u okolici Splita i na njegovim ulicama na kojima se odvija i ljubavna priča ‘Naše bile štorije’. Za glavne zvijezde mjuzikla, Severinu i Gorana Karana, odabir lokacije bio je pun pogodak s obzirom da su oboje odrasli i mladost proveli u gradu pod Marjanom.

– Od početnog kadra u Dioklecijanovoj palači, osjećaj je bio izvanredan. Kada je glazba krenula, činilo se kao da je potekla iz zidova tih kaleta. Za nas dvoje, vrijeme se vratilo unatrag, i Split nas je pustio u samo svoje drevno srce, da pjesmom oživimo ovu ljubavnu priču. Hvala, Splite, kazao je Goran Karan koji, osim što supotpisuje sve pjesme iz mjuzikla, u njemu će zaigrati i glavnu mušku ulogu.

Naša bila štorija

Karan će u mjuziklu utjeloviti Duju, mladog nogometaša Hajduka, koji je zaljubljen u ‘ćer diretura Vinka, lijepu Anu. Zbog stare svađe dvaju obitelji, Dujina i Anina ljubav je zabranjena, no oni znaju da je vrijedna borbe jer, kako kaže moto mjuzikla, sve ča ljubav složi nije grij. ‘Sta je svit’ Anin je i Dujin dijalog u najtežim trenucima njihova odnosa, a Severina i Karan uvjerljivo su dočarali tugu koju likovi osjećaju.

– Severina je vrhunsko scensko biće, prekrasna žena i iznad svega uzbudljiv i sjajan suradnik. Snimanje videa je dugotrajan posao koji zahtjeva brojna ponavljanja, tako da emocija često postane žrtva potrage za savršenim kadrom. Međutim, zahvaljujući redatelju Darku Drinovcu, koji ima i energičnost i entuzijazam, Severina i ja smo zaista guštali raditi. Ovo iskustvo je bilo svježe i posebno u svakom trenutku i detalju. Ljubav i odmara, kazao je Karan.

Pjesma ‘Sta je svit’ najavni je singl mjuzikla ‘Naša bila štorija’, a uskoro će se svi glazbeni brojevi iz mjuzikla, njih 16, naći na zajedničkom albumu u izdanju diskografske kuće Scardona. U mjuziklu će zaigrati još i Tedi Spalato, Danijela Martinović, Giuliano, Arijana Čulina, Snježana Sinovčić-Šiškov te Stefan Kokoškov.

Seve u Škopljanaca

– Hvala cijeloj ekipi koja je dala veliki doprinos da ‘Naša bila štorija’ stane na svoje noge. Karanu na upornosti, Severini na vjernosti, mala je oduvijek takva – svako dobro vrati sto puta više. Šiškovu što je preživio Karana i mene, Branku Paiću i Scardoni što su se ukrcali na naš brod i zaplovili u beskraj bura i oluja koje su prethodile ovoj praizvedbi. Nikši Bratošu, gospodaru žica, hvala što postoji. Mom prijatelji Zoranu Sinovčiću na bezbroj preslušavanja i pozitivnoj energiji. Danijela, Giuliano, Tedi, Stefan, Arijana i Snježana, bez vas ne bi bilo soli u ovom moru nota i stihova. Tomici Petroviću veliko hvala na prijateljstvu i podršci. Idemo sa štorijom van, pa šta nam Bog i publika daju, poručio je Neno Ninčević.

Stvaralačka ekipa ‘Naše bile štorije’ zahvaljuje na gostoprimstvu obitelji Škopljanci iz Etno eko sela Škopljanci i Muzeju grada Splita.

http://www.scardona.hr/pogledajte-spot-sta-je-svit-iz-bajkovitog-mjuzikla-nasa-bila-storija-video

 


 

 

Odgovori