Događanja u Škopljancima,  Drugi o nama,  In Medias Res,  Seoski turizam

Malo misto – veliki uspjeh… dodjela priznanja

Marko Škopljanac iz etno-eko sela Škopljanci održao je svoje obećanje. A rekao je, podsjetimo, da će u slučaju pobjede svog eko sela na ovoljetnom natječaju pod nazivom Malo mjesto za veliki uspjeh, organizatora Slobodne Dalmacije i uz pokroviteljstvo Jadranskog osiguranja, počastiti sve sudionike ovog hvale vrijednog projekta. I bi tako. U nedjelju je u Škopljancima i službeno ovo eko-etno selo proglašeno pobjednikom među 28 konkurenata, udruga, pojedinaca, malih mista iz zaleđa i unutrašnjosti otoka četiri dalmatinske županije.Nagradu je iz ruku glavnog urednika Slobodne Dalmacije Ive Bonkovića primio Marko Škopljanac, koji sa svojom obitelji već 21 godinu radi na njegovanju tradicije, čuvanju kulturnog naslijeđa, organizaciji seoskih olimpijada i bikijada.

Bio je to i odličan  povod za okupljanje sudionika i feštu na kojoj se slavila srž projekta, isticanje i zbližavanje onog najboljeg čime se naša Dalmacija može ponositi.

– Prvi među 28 kandidata iz četiri županije, to je stvarno dobar osjećaj. Ova mi nagrada puno znači, jer je i rezultat predanog dugogodišnjeg rada na razvoju sela. Ponosan sam jer znam i kvalitetu ostalih natjecatelja, posjetio sam njihova imanja, mista, vidio te projekte. Ovim putem obitelj nastavlja i nadalje. Čeka nas još puno posla – naveo je Marko Škopljanac.

U Škopljancima se u nedjelju dogodio skup Dalmacije u malom. Zapravo je užitak bio promatrati upoznavanja sudionika, razmjenu telefonskih brojeva, savjeta, korisnih informacija. Toliko su čuli jedan o drugome, tjednima se pratili kroz objavljene reportaže.

A sada su dobili prigodu i upoznati se licem u lice, i u optimističnom zanosu, navela je i urednica projekta Nataša Bakotić, pobijediti val posvemašnje depresije koji je zavladao društvom. Njene je riječi prisnažila i Zorana Rubić, direktorica prodaje podružnice Jadranskog osiguranja Split, partnera koji je već treću godinu support u ovim iznimno prihvaćenom projektu.

– Ova je akcija pokazala kako ipak postoji način u borbi protiv beznađa koje je zavladalo društvom. Nikome nije lako, problema je puno na svakom koraku. Pa pogledajmo samo prometnu izoliranost u Dalmaciji. Ili koliko je teško ljudima s Lastova bilo doći do Škopljanaca na ovo druženje.

Možemo se boriti i ovakvim akcijama, koje daju vjetar u leđa, pokazuju kako smo nešto ipak krasno napravili. Slobodna Dalmacija će u vašim naporima da se istaknete, nešto unaprijedite, brendirate, biti i narednih godina uz vas – naveo je glavni urednik Bonković.

tanja šimundić bendić, foto: paun paunović / cropix

Druženje uz bogatu trpezu

Goste su tijekom druženja domaćini odveli u razgled obiteljskog imanja, a druženje je finalizirano uz bogatu trpezu, tradicijska jela uz koje se  razveselilo, zaguslalo, u svakom slučaju zbližilo. Možda i za neke nove dalmatinske projekte u novoutemeljenim prjateljstvima.. Svi su natjecatelji dobili priznanja za sudioništvo,  no nešto je ipak najvažnije, jučer je u Škopljancima slavila cijela Dalmacija. Ona je zapravo bila apsolutni pobjednik našeg natječaja.

Odlučivali isključivo čitatelji

O najboljem i mjestu na top ljestvici ove su godine odlučivali isključivo čitatelji i to putem glasovanja na Facebooku i SMS poruka. Škopljanci su pritom uprihodili 6232 glasa. Vrlo važna stavka u ovoj priči je i ogromni interes ljudi koji su posredstvom facebook stranice Nova Dalmacija pratili natječaj, komentirali ga, slali informacije, vijesti. Uz Slobodnu Dalmaciju kao organizatora i uz pokroviteljstvo Jadranskog osiguranja, obol u organizaciji projekta dao je i Libor marketing management

Odgovori