Događanja u Škopljancima,  Drugi o nama,  Seoski turizam

Klapa HRM ”Sveti Juraj” snimila spot za pjesmu ”Zemljo moja”

Klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“ Vam predstavlja najnoviju pjesmu pod nazivom Zemljo moja.

Sjećajući se svih onih koji su nam tijekom teške i slavne hrvatske povijesti branili i očuvali hrvatsku zemlju koju danas baštinimo, a posebno ususret proslavi 20. obljetnice Oluje – Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i dana hrvatskih branitelja, klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“ Vam predstavlja najnoviju pjesmu pod nazivom Zemljo moja.

– Pjesma, naravno, govori o ljubavi koju gajim prema svojoj domovini. Osnovna tema je mirna i spokojna Hrvatska jer ima ljudi koji je vole i čuvaju. Naša zemlja to jako dobro zna te je stoga sretna, zadovoljna i nadasve nesebična. Sve opisane nedaće, trud i muke zapravo su dio povijesti koju su prolazili naši djedovi kao i sudionici Domovinskog rata i ostalih ratova, ostavljajući nam u dotu to povijesno brime, ali i slatku ljepotu koju dišemo danas, kazao je autor stihova Branko Slivar i dodao da je odmah znao da je najbolje da ih povjeri klapi Sv. Juraj.

– Znao sam da je samo oni mogu iznijeti na pravi način, što se i potvrdilo. Maestro klape Mario Božić prepoznao je emociju i napravio zaista krasnu pjesmu na koju sam iznimno ponosan, zaključio je Slivar.

Njegov ponos dijele i članovi klape Sv. Juraj koji su dostojanstveno i svečano opjevali snagu Hrvatske kroz povijest.

– Riječ je o emotivnoj dalmatinskoj pjesmi domoljubnog štiha u kojoj se aranžerski izvrsno isprepliću i nadopunjuju vokali klape s etno motivima Dalmatinske zagore (Radošić – Škopljanci) i puhačkih instrumenata orkestra.

Klapa HRM

Vjerujući kako će vam se svidjeti naš najnoviji uradak, srdačno vas pozdravlja mornarička klapa iz Splita, poručili su članovi klape Sv. Juraj.


 

 

Ostavi odgovor